Het Fortuin natuur,update Een welkom thuis voor steenuilen

Een welkom thuis voor steenuilen

Steenuiltjes, die kleine bolletjes met hun karakteristieke uiterlijk en charmante persoonlijkheden, zijn een geliefd gezicht op het platteland.

Deze schattige uilen zijn echte inheemse bewoners van Nederland en hebben een speciale plek in ons hart veroverd. Op Het Fortuin hebben we een steenuilenkast opgehangen om deze prachtige vogels een warm welkom te heten en te helpen bij het vinden van een veilige plek om te nestelen.

Waarom Steenuilen?

Steenuilen zijn de kleinste uilensoort in Nederland en behoren tot de weinige uilen die je overdag kunt zien. Ze worden vaak gespot op oude schuurtjes, in oude bomen, of zelfs op weilandpaaltjes. De steenuilen zijn niet alleen schattig om te zien, maar spelen ook een belangrijke rol in het ecosysteem door het beheersen van knaagdierpopulaties.

Echter, steenuilen hebben het niet altijd gemakkelijk. Bedreigingen zoals autoverkeer, vergiftiging van hun prooidieren en veranderingen in hun natuurlijke habitat hebben geleid tot zorgen over hun voortbestaan. Gelukkig zijn er manieren waarop we deze charmante uilen kunnen helpen.

Onze Bijdrage

Op Het Fortuin nemen we onze verantwoordelijkheid voor de natuur serieus. Daarom hebben we een steenuilenkast gemaakt en opgehangen, geïnspireerd door een artikel van de Stichting Landschapselementen Elburg. Deze kast biedt een ideale broedplek voor steenuilen, en we hopen dat ze deze zullen accepteren als hun nieuwe thuis.

Laten we samenwerken om deze prachtige inheemse soorten te beschermen en een gastvrije omgeving te creëren voor steenuilen op Het Fortuin en in de hele regio Elburg.

Samen kunnen we het verschil maken en deze kleine uilen een thuis bieden waar ze kunnen gedijen en ons blijven verblijden met hun aanwezigheid op het platteland. We kijken uit naar het komende broedseizoen en hopen op goed nieuws vanuit onze steenuilenkast!

Gerelateerde berichten

Bedankt voor het uploaden!