Over ons terrein


Op ons terrein hebben we het landschap en de geschiedenis in ere hersteld.

Het terrein is groen en biedt iets voor elk moment van de dag. In de ochtend kunnen wij genieten van de rust en de vogelgeluiden, terwijl de zon opkomt boven het bos. In de middag kunnen wij ontspannen op een bankje onder een boom, terwijl wij luisteren naar het ruisen van de bladeren in de wind. En in de avond kunnen wij genieten van de magie van de omgeving, wanneer de zon ondergaat en de sterren aan de hemel verschijnen.

Maar het terrein is meer dan alleen een plek om te ontspannen. Het is ook een plek waar we ons verbinden met de geschiedenis. Zo staan er oude bomen die getuigen van een rijk verleden. Er zijn ook oude gebouwtjes die ons herinneren aan lang vervlogen tijden.

En natuurlijk is het ook een thuis voor vele dieren. Hier kunnen wij genieten van het gezang van vogels, het geritsel van kleine dieren onder de bladeren en het gekwebbel van eekhoorns in de bomen.

Biodiversiteit en landschap herstellen: waarom het belangrijk is en hoe wij het doen

Stel je voor: een terrein vol met gevarieerde planten en dieren, waar insecten, vogels, wormen en andere dieren vrij rond kunnen bewegen. Dit is precies wat wij nastreven bij ons werk aan het herstellen van biodiversiteit.

Biodiversiteit, of de diversiteit aan planten en dieren in een gebied, is van essentieel belang voor het behoud van een gezond ecosystemen. Dit komt omdat elke plant en elk dier een unieke rol speelt in het ecosysteem, van het helpen met de afbraak van organisch materiaal tot het vormen van een belangrijke voedselbron voor andere dieren. Wanneer de biodiversiteit in een gebied afneemt, kan dit leiden tot een verslechtering van de gezondheid van het milieu en kan het ook negatieve gevolgen hebben voor de mensen die in de omgeving wonen.

Om ervoor te zorgen dat we ons landschap en de biodiversiteit kunnen behouden, gebruiken wij geen kunstmest of chemische middelen. In plaats daarvan staan we kruiden en andere natuurlijke planten centraal in ons werk. Naast het gebruik van kruiden, geven we ook ruimte aan insecten, vogels, wormen en andere dieren. Door deze dieren de ruimte te geven, kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van een gezond en gevarieerd landschap.

Kortom, dit terrein is een plek waar we respect hebben voor het landschap, de dieren en de geschiedenis. Een plek waar we genieten van de schoonheid van de natuur en ons verbinden met ons verleden.

Egelopvang en -educatie in onderzoek

Momenteel zijn wij een onderzoek gestart of het mogelijk is om op ons terrein een egelopvang te realiseren, waarbij wij tevens educatie willen geven over egels.