Het Fortuin natuur,update Eerste egelhuis geplaatst: een thuisbasis voor onze stekelige vrienden

Eerste egelhuis geplaatst: een thuisbasis voor onze stekelige vrienden

Vanavond hebben we ons allereerste egelhuis geplaatst en gezorgd dat er water en kattenbrokken klaarstaan voor deze bijzondere stekelige wezens.

Dit is een bescheiden begin, maar het is van grote betekenis voor ons.

Waarom hebben egels onze aandacht zo nodig?

Egels zijn niet zomaar schattige stekelige dieren. Ze vervullen een essentiële rol in ons lokale ecosysteem door het aantal schadelijke insecten in toom te houden. Ze zijn ook geliefd bij velen, en vormen een belangrijk onderdeel van onze natuurlijke omgeving.

Echter, het gaat niet goed met de egelpopulatie in Nederland. De recente droge periode en het tekort aan voedsel, met name insecten, hebben een negatieve invloed op hun overlevingskansen. Het is cruciaal dat we nu actie ondernemen om deze zorgwekkende trend om te buigen.

Onze toewijding aan egels

Het plaatsen van ons eerste egelhuis is een tastbare manier om te laten zien dat we ons inzetten voor het helpen van deze kwetsbare dieren. Deze speciaal ontworpen huisjes bieden een veilige schuilplaats voor egels om te rusten, te nestelen en zichzelf te beschermen tegen gevaren.

Door water en kattenbrokken aan te bieden, willen we ervoor zorgen dat ze voldoende voedsel en hydratatie krijgen, vooral wanneer natuurlijke hulpbronnen schaars zijn. Onze inzet stopt hier niet; we zijn van plan om nog meer van deze beschermende huisjes te plaatsen.

Samen voor de egel

Het is geruststellend om te weten dat we deze inspanningen niet alleen doen. Samen met organisaties zoals Stichting Eekhoorn en zijn vrienden, delen we de passie voor het beschermen van onze inheemse fauna. Samenwerking is de sleutel tot succes, en we geloven dat onze gezamenlijke inzet een positieve impact zal hebben op de egelpopulatie.

We willen jullie aanmoedigen om betrokken te blijven bij ons project en op de hoogte te blijven van de voortgang. We zijn vastbesloten om meer positieve veranderingen teweeg te brengen voor egels in de gemeente Elburg.

Laten we samen zorgen voor deze bijzondere dieren en hun rol in onze natuur behouden. Samen kunnen we een verschil maken en een gezondere toekomst creëren voor onze stekelige vrienden.

Gerelateerde berichten

Bedankt voor het uploaden!