Het Fortuin Geen categorie De groene magie van Pinkstermaandag

De groene magie van Pinkstermaandag

Op deze Tweede Pinksterdag willen we graag delen wat we vandaag hebben bereikt. Van het planten van klimop tot het plaatsen van een prachtige vlierbes haag.

Aan de achterzijde van ons terrein bevindt zich een charmant oud schuurtje dat een nieuw leven verdient. Vandaag hebben we een klimop geplant aan de achterzijde om het te laten opleven met weelderig groen. De klimop zal niet alleen esthetische waarde toevoegen, maar ook dienen als een natuurlijke habitat voor vogels en insecten. De harmonieuze combinatie van de klimop met het oude schuurtje zal een prachtig tafereel vormen, waarbij de natuur en de menselijke geschiedenis samenkomen.

Naast het schuurtje hebben we een kleine vlierbes haag geplant. Vlierbessen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook tal van voordelen voor de natuur. Ze trekken bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, en bieden beschutting aan vogels. Bovendien kunnen we in de toekomst genieten van hun heerlijke bessen, die gebruikt kunnen worden om jam, siropen en andere lekkernijen te maken. De vlierbes haag is een welkome aanvulling op ons terrein, waardoor de biodiversiteit wordt vergroot en de natuurlijke balans wordt hersteld.

De afgelopen weken hebben we met zorg gras gezaaid op ons terrein. We zijn verheugd te zien hoe het gras geleidelijk aan ontkiemt en een groen tapijt vormt dat zich over het landschap verspreidt. Vandaag hebben we het gras opnieuw water gegeven, zodat het kan gedijen en groeien tot een weelderige en gezonde grasmat. Dit groene tapijt zal niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een speel- en rustplek bieden voor verschillende dieren in de omgeving.

Naast het planten van klimop, vlierbes haag en het zaaien van gras, hebben we ook het gras aan de achterzijde van ons terrein gemaaid. Door regelmatig te maaien behouden we niet alleen de netheid en orde, maar bevorderen we ook de groei van gezond gras. Deze zorg voor ons terrein is een dagelijkse toewijding die ons dichter bij het herstel van de natuurlijke pracht van ons land brengt.

Bedankt voor het uploaden!