Het Fortuin natuur,update Van Egalisatie tot Groene Pracht

Van Egalisatie tot Groene Pracht

In maart hebben we onze visie gedeeld over het terrein aan de Bovenweg en hoe we vastbesloten waren om het weer in volle glorie te herstellen.

Nu, na enkele maanden, hebben we weer nieuws te melden. Het terrein is volledig geëgaliseerd en ingezaaid met graszaad, en binnenkort kunnen we genieten van een prachtige, groene en sterke grasmat.

Weet je nog dat we in ons vorige artikel spraken over het belang van het opknappen van de schuurtjes op het terrein en het behoud van historisch erfgoed? Nou, door oude materialen te hergebruiken, hebben we niet alleen afval verminderd, maar ook grondstoffen bespaard. Die inspanningen vormden een stevige basis voor de volgende stappen in de ontwikkeling van het terrein.

We hadden het ook over de luchtfoto’s uit 2001 die ons inzicht gaven in de veranderingen die het terrein heeft ondergaan. Met die kennis hebben we het terrein geëgaliseerd, zodat het weer zijn oorspronkelijke groene uitstraling krijgt. Het egaliseren was een belangrijke stap in ons streven naar groen, groener, groenst.

En alsof dat nog niet genoeg was, hebben we ook een haag rondom het terrein geplaatst. De haag bevordert de biodiversiteit. Dieren en insecten vinden voedsel en beschutting in de haag, wat bijdraagt aan het behoud van de natuurlijke leefomgeving.

We hebben het terrein dus ingezaaid met graszaad. Gras heeft zoveel voordelen. Het neemt CO2 op en helpt fijnstof in de lucht te verminderen. Binnen enkele weken zal het graszaad ontkiemen en transformeren in een weelderige grasmat die het terrein tot leven brengt.

Het herstel van dit terrein is niet alleen mooi om te zien, het draagt ook bij aan de ecologische balans en het behoud van onze natuurlijke omgeving.

We kijken reikhalzend uit naar de komende weken, wanneer het graszaad zal ontkiemen en het terrein zal transformeren.

Update 29 augustus 2023: Het is een aardige grasmat geworden!

Update 29 augustus 2023: Het is een aardige grasmat geworden!

Gerelateerde berichten

Bedankt voor het uploaden!