Het Fortuin natuur,update De transitie naar een meidoornhaag

De transitie naar een meidoornhaag

We zijn altijd op zoek naar manieren om ons terrein te verrijken op een manier die zowel mooi als ecologisch verantwoord is.

Na het verwijderen van een oude schutting, hebben we een kans gezien om ons stukje groen opnieuw vorm te geven.

Een eerste stap

We begonnen met een nieuwe haag, een mix van Beuken en Laurierkers, die ons terrein een frisse uitstraling gaf. Het was een project dat met zorg en aandacht werd uitgevoerd, met de hoop op een bloeiende toekomst.

Luisteren en leren

Toen we echter van de Gemeente Elburg hoorden dat de Laurierkers niet inheems is, hebben we besloten om een stap terug te doen en onze aanpak te heroverwegen. Het is belangrijk voor ons om in lijn te zijn met de lokale ecologie en dus was de keuze snel gemaakt: de Laurierkers moest plaatsmaken voor iets dat beter past bij de omgeving.

De keuze voor Meidoorn

De Meidoornhaag is een plant die diep geworteld is in onze lokale natuur. Het biedt niet alleen een thuis aan de inheemse fauna, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit. Zonder de pretentie van iets groots, is het een bescheiden bijdrage aan het herstel van het landschap.

Wij kijken uit naar de groei die elk seizoen met zich mee zal brengen. Deze verandering is een kleine stap in een groter proces van het creëren van een omgeving die trouw blijft aan haar wortels. De Meidoorn staat nu klaar om met de seizoenen mee te groeien en een natuurlijke afscheiding te vormen die meer is dan alleen een grens: het is een levend onderdeel van het landschap.

Gerelateerde berichten

Bedankt voor het uploaden!